کلوت های شهداد

صفحه اصلی > نمایش مطلب

گنبد ایدری



گنبد ایدری



ابوالفضل ابوشاهی، هنرمندی ست که در حوزه فرش فعالیت میکند و کارهایی از جمله مرمت فرش را نیز انجام داده است، او چندی پیش ایده ای ناب را پرورش میدهد و تصمیم میگیرد فرش را با معماری ایرانی ترکیب میکند که تلفیق این دو باعث خلق مجموعه گنبد ایدری میشود.

ایدر به معنای اینجایی است. در معماری به مصالحی که از مکانی برداشته می‌شود، ایدری می‌گویند. حتی ناصر خسرو هم به این عبارت در شعرهایش اشاره کرده است. ایدر در اصطلاحات معماری هم کاربرد داشته و ابوالفضل ابوشاهی قالی را به عنوان بارزترین هنر ایرانی در طول تاریخ با معماری و گنبدهای مساجد و بناها ترکیب میکند که در نهایت اثری شکل میگیرد که بسیارمورد توجه واقع میشود.

فرش‌های استفاده شده در این اثر از فرش‌هایی با طرح‌های اصیل ایرانی هستند که از شهرهای مختلف از جمله همدان، کاشان و بازار تهران جمع آوری شده است. ارائه این فرش در قالب جدیدی مثل شکل گنبد باعث شگفتی مخاطبان شده است.

ابوشاهی درباره سختی‌های کار و شکل دادن به قالی دستبافت، میگوید

با دوستان و هنرمندانی که با فرش کارهای تزئیناتی انجام می‌دادند، مشورت‌هایی کردم. ماکت گنبدها که از جنس آلومینیم ساخته شده، چند سالی در گوشه‌ای از کارگاهم مانده بود و همیشه احساس می‌کردم ایده‌ای که برای آن دارم هنوز پخته نشده است تا اینکه در این باره به نتیجه رسیدم و اجرای این مجموعه حدود پنج ماه زمان برد و به مرحله‌ای رسیدم که احساس کردم این اثر قابل نمایش است

این مجموعه در فرهنگستان هنر، اوقاف و خانه هنرمندان تهران و همچنین در موزه فرش به نمایش گذاشته شده بود.

و همچنین از این مجموعه در فضای کویر مرکزی هم عکاسی شده است


نظرات کاربران

هنوز نظری ثبت نشده است

ثبت نظر





از آخرین دوره و رویداد های کرمان کرفت بازدید کرده اید؟

برای اطلاع و ثبت نام در آخرین دوره ها و رویداد های کرمان کرفت بر روی دکمه های روبرو کلیک کنید.