کلوت های شهداد

صفحه اصلی > نمایش مطلب

نحوه ساخت ظروف فیروزه کوبی






فیروزه کوبی هنری زیبا و اصیل است که توسط استاد کاران ماهر فیروزه کوبی انجام می‌شود. این هنر که عمدتا در اصفهان انجام می‌شود زیبایی چشم نواز و خیره کننده ای دارد. در این هنر از خرده سنگ های فیروزه که دیگر استفاده نمی‌شوند استفاده می‌شود و عمدتا بر روی مس پیاده می‌شود. اما میتواند بر روی برنج، نقره و حتی زیور آلات هم کار شود..

مراحل انجام فیروزه کوبی

1. آماده کردن ظرف مسی

برای انجام فیروزه کوبی ابتدا باید زیرساخت آن یعنی ظرف مورد نظر در کارگاه زرگری ساخته شود. این ظرف از جنس مس یا سایر جنس‌هایی که در بالا قید شد توسط استاد کار زرگر ساخته می‌شود. سپس قسمتی که باید فیروزه کوبی شود مشخص می‌شود و یک رشته‌ی نازک از جنس خود فلز دور آن لحیم می‌شود. هم‌چنین در صورتی که سطح فیروزه کوبی شده‌ی ظرف زیاد ساده به نظر برسد، قسمت‌هایی از آن را هم نقوشی به شکل گل و بوته و غیره کار می‌کنند تا اثر خلق شده زیباتر به نظر برسد.

2. چسباندن سنگ فیروزه بر روی ظرف

در این مرحله ابتدا سنگ‌ریزه‌های فیروزه از کارگاه‌های تراش فیروزه خریداری شده و برای استفاده در ظروف مختلف بر حسب اندازه تفکیک می‌شوند. سپس با استفاده ازچسب فیروزه کوبی قطعات فیروزه را با نظم و ترتیب بر روی ظرف می‌چسبانند. حتی‌الامکان ما بین سنگ‌ها نباید فاصله ایجاد شود.

3. سابیدن و صیقلی نمودن سطح ظرف فیروزه کوبی شده

در مرحله 3 قسمتی که فیروزه چسبانده شده را با کمک سنگاب سابانده و سطح آن را صاف و صیقلی می‌نمایند. با سابیده شدن سنگ‌ها چسب فیروزه که تقریباً به رنگ سیاه است از بین سنگ‌ها نمایان می‌شود.

4. پرداخت کاری

در این مرحله ابتدا قسمت فلزی که در مرحله قبل کدر شده را پولیش می‌کنند. که در نتیجه حالت شفاف و صیقلی پیدا می‌کند.
سپس قسمت فیروزه کوبی را به کمک روغن زیتون یا گنجد پولیش می‌کنند تا آن قسمت هم شفاف و زیبا شود.

و در این مرحله ظروف فیروزه کوبی آماده است.


نظرات کاربران

هنوز نظری ثبت نشده است

ثبت نظر





از آخرین دوره و رویداد های کرمان کرفت بازدید کرده اید؟

برای اطلاع و ثبت نام در آخرین دوره ها و رویداد های کرمان کرفت بر روی دکمه های روبرو کلیک کنید.